Vocabulaire functie

Met het gratis vulprogramma voor op de PC kan zeer eenvoudig en snel een groot vocabulaire worden gemaakt. Hierin kunnen categorien, spraakboodschap maar ook verhaallijnen worden gemaakt. De vocabulaire functie is met name handig voor mensen die behoefte hebben aan veel knoppen, of voor mensen die gebruik willen maken van verhaallijnen.

Verhaallijnen

Naast een reguliere spraakboodschap, is het ook mogelijk om een verhaal achter een knop te zetten. Hiermee is het mogelijk om een verhaallijn te vertellen, een stappenplan te laten zien, of een videofragment te tonen.

Tekst naar spraak

De gebruiker kan eenvoudige boodschappen zelf intypen en laten zien aan de omgeving. Bij het schrijven wordt de gebruiker ondersteund met woordvoorspelling.

Vocabulaires bewerken

De gebruiker kan vanuit Sizzit de ingebouwde camera van het mobiele apparaat bedienen en de foto’s rechtstreeks in de vocabulaire plaatsen. Aan de foto kan een toelichting in spraak worden toegevoegd door personen uit de omgeving van de gebruiker. Zo kan de gebruiker laten zien wie hij die dag ontmoet heeft of wat hij gezien heeft, eventueel aangevuld met commentaar van de omgeving. Uiteraard kunnen er ook verhaallijnen worden gemaakt vanuit de bewerkmodus.

Sclera.be picto's

De gebruiker kan vanuit Sizzit rechtstreeks gebruik maken van de pictogrammen van Sclera. Deze pictogrammen zijn vrijwillig gemaakt door Sclera. Overweeg deze organisatie te steunen voor hun inzet.

Configuratiemogelijkheden

Het is mogelijk om Sizzit te configureren om vriendelijker te zijn voor de specifieke gebruiker. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

  • Aantal cellen per scherm instelbaar
  • Tekstgrootte instelbaar
  • Uitvergroten van afbeeldingen aan/uit zetten